Un cardinal le-a cerut preotilor din intreaga lume sa il sprijine pe Papa

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican (AFP)
Un cardinal le-a cerut preotilor din intreaga lume sa il sprijine pe Papa

Cardinalul Claudio Hummes, prefect al Congregatiei Clericale, a lansat un apel catre cat mai multi preoti, acestia urmand sa se stranga la inceputul lunii iunie in Piata Sf. Petru din Roma, pentru a-l "sprijini" pe Papa Benedict al XVI-lea in fata atacurilor care sunt din ce in ce mai frecvente.


Cardinalul a trimis o scrisoare catre 400.000 preoti catolici supravegheati de de 5.000 de episcopi, aflati pe cinci continente, sa vina sa il "sprijine public pe Papa", cu ocazia inchiderii “anului preotului", sarbatorit de Biserica in zilele de 9, 10 si 11 iunie.

"Asfel ii vom demonstra iubitului nostru Papa Benedict al XVI-lea solidaritatea si sprijinul nostru, increderea noastra", a spus prelatul in scrisoarea sa, datata 12 aprilie 2010, si publicata joi pe site-ul web al Congregatiei.

Cardinalul a denuntat "atacurile frecvente care il vizeaza pe Papa in prezent, referitoare la deciziile sale privind preotii implicati in abuzuri sexuale asupra minorilor".

"Acuzatiile impotriva lui sunt injuste si, evident, s-a demonstrat deja ca nimeni altcineva nu a facut mai mult pentru a condamna si combate aceste infractiuni", a continuat Arhiepiscopul Hummes.

Papa a fost direct acuzat de catre Germania si mass-media din SUA, la inceputul lunii martie 2010, pentru ca nu i-a sanctionat pe preotii pedofili, pe cand era arhiepiscop in München, si sef al Congregatiei pentru Doctrina Credintei.

Cardinalul brazilian a spus ca "prezenta masiva a preotilor va fi un semn puternic de respingere a atacurilor injuste pe care acesta le suporta".

©Andreea Zahariea publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.