6 ani de inchisoare, pentru fraudarea a 60 de preoti

Lacasuri Ortodoxe: din Le Havre
6 ani de inchisoare, pentru fraudarea a 60 de preoti

Curtea Penala din Le Havre a condamnat la sase ani de inchisoare un barbat, in varsta de 54 de ani care a fraudat 60 de preoti in toata Franta, au declarat joi, 27 mai 2010, surse judiciare, conform AFP.


Michel Gosse ii cauta pe preotii, de regula, mai in varsta, dandu-se drept credincios aflat in nevoie. El le explica despre modul in care “a ramas fara nimic”, in urma unei rupturi familiale, si le cerea diferite sume de bani.

Pentru a ii reusi planurile, de multe ori apela si la alti complici pentru care instanta a hotarat pedepse cu inchisoarea de la trei la noua luni, cu suspendare. De asemenea, ex-concubina sa a fost si ea acuzata, judecata pentru complicitate si condamnata la opt luni de inchisoare.

Michael Gosse, care a fost condamnat de mai multe ori pentru infractiuni similare, s-a aparat spunand ca a fost agresat si violat de un preot la varsta de 11 ani.
Prejudiciul a fost estimat la 60.000 de euro.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.