Papa Benedict al XVI-lea adeclarat ca pedofilia in randul clerului este un “motiv de scandal”

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican (AFP)
Papa Benedict al XVI-lea adeclarat ca pedofilia in randul clerului este un "motiv de scandal"

Papa Benedict al XVI-lea a declarat joi, 27 mai 2010, ca recentele descoperiri ale cazurilor de pedofilie in randul clerului sunt o cauza "de scandal", care ar trebui sa conduca la "re-iterarea pocaintei" si la "invatarea iertarii si necesitatea justitiei”.


"in dorinta de a promova o noua era de evanghelizare, nu putem ascunde leziunile care afecteaza comunitatea bisericii, din cauza slabiciunii si pacatelor unora dintre membrii acesteia", a spus Papa, in cadrul unei intalniri a episcopilor catolici la Vatican.

"Aceste marturisiri umile si dureroase nu ar trebui sa ne lase sa uitam de slujirea si pasiunea atator credinciosi, incepand cu preotii", a mai spus el.

Pentru Papa, "acest motiv de scandal ar trebui sa ne invite la o nevoie profunda de reinvatare a pocaintei, de acceptare a purificarii (si) invatare a iertarii, pe de o parte si, pe de alta parte, la nevoia de justitie".

Presedintele Conferintei Episcopale Italiene, Arhiepiscopul Angelo Bagnasco, la randul sau, a laudat activitatea lui Benedict al XVI-lea pentru "exemplaritatea Bisericii si a slujitorilor sai", in fata cascadei de scandaluri de pedofilie care a erupt in ultimele luni, in Europa, America de Nord si America Latina".

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.