Maltratarea copiilor: UNICEF cere Senegalului sa aplice legile care pedepsesc maltratarea copiilor

Lacasuri Ortodoxe: din Dakar / AFP
Abuzarea copiilor: UNICEF cere Senegalului sa aplice legile care pedepsesc maltratarea copiilor

Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a cerut Senegalului sa aplice efectiv legile de protectie a copilului impotriva abuzurilor fizice si exploatarii, citand cazurile recente ale celor doi baieti "maltratati de profesorul lor de Coran”.


"Presa a prezentat vineri, 28 mai 2010, cazurile a doi baieti, cu varste de 8 si 9 ani, maltratati de profesorul lor de Coran, care purtau semnele unor leziuni provocate prin bataie. Aceasta situatie impune o reactie publica in problema maltratarii copilului, care a depasit astfel limita ce mai putea fi tolerata", a afirmat UNICEF intr-o declaratie lansata marti, 2 iunie 2010.

in acest text, UNICEF "invita guvernul sa revizuiasca legislatia si sa ia toate masurile necesare pentru aplicarea sa impartiala”.

. Reprezentantul UNICEF in Senegal, Giovanna Barberis, a declarat pentru France Presse ca "trebuie intarita punerea in aplicare a prevederilor legale care interzic cersitul, traficul si toate formele de violenta fizica impotriva copiilor, si, de asemenea, sa reglementeze daaras (scolile coranice).

"Noi nu acuzam scolile coranice, in general, nu pe toate. Dar exista unele care practica exploatarea copiilor. Nu putem ramane indiferenti", a spus Barberis.

"Mai multe progrese s-au facut, intr-adevar, dar trebuie sa lucram alaturi – guverne, organizatii internationale, societate civila – pentru a imbunatati realmente conditiile de trai ale copiilor, in general, si sa ne asiguram ca violenta impotriva copiilor este pedepsita", a mai adaugat aceasta.

Cu doi ani in urma, UNICEF aprecia la "8.000" numarul copiilor strazii, in Dakar.

in aprilie 2010, organizatia de aparare a drepturilor omului, Human Rights Watch (HRW), a denuntat situatia din Senegal, unde "zeci de mii de copii sunt implicati in cersetorie", prea des "exploatati si abuzati, chipurile, in numele religiei".

Pe 15 aprilie 2010, Guvernatorul General al Canadei, Michaelle Jean, a solicitat, de asemenea, Senegalului, sa actioneze in rezolvarea problemei" miilor de copii care cersesc in tara, asemuind situatia lor cu "sclavia".

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.