Campanie pentru hirotonirea femeilor, in timpul vizitei Papei in Marea Britanie. Autobuze rosii prin Londra

Lacasuri Ortodoxe: din Londra – Marea Britanie
Campanie pentru hirotonirea femeilor, in timpul vizitei Papei in Marea Britanie. Autobuze rosii prin Londra

Autobuze rosii, pe care sunt afisate mesaje in sprijinul hirotoniei femeilor in Biserica Catolica, vor circula prin capitala Marii Britanii in timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea in Marea Britanie, in luna septembrie 2010, au declarat joi, 26 august 2010, organizatorii campaniei.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Asociatia pentru Hirotonia Femeilor Catolice (CWO) va lansa campania luni, 30 august 2010, prin afisarea pe un numar de 15 autobuze a unor mesaje prin care se va cere "Papei Benedict al XVI-lea sa permita, de acum, hirotonia femeilor”.

Autobuzele se vor afla pe principalele rute de calatorie din Londra, in special in fata Parlamentului si Catedralei Westminster, timp de patru saptamani.

Papa Benedict al XVI-lea va efectua o vizita de stat in Marea Britanie in perioada 16 – 19 septembrie 2010, urmand sa viziteze Edinburgh si Glasgow in Scotia, si Londra si Birmingham in Anglia.

"Am vrut sa profitam de aceasta oportunitate, deoarece nu avem voie sa discutam despre hirotonia femeilor si acest lucru a devenit o infractiune grava", a declarat pentru AFP Pat Brown, purtator de cuvant al CWO.

"Este o modalitate de a transmite acest mesaj si este un bun prilej, pentru ca (Papa) este in tara", a spus ea.

Vaticanul a reiterat intr-un document publicat in iulie 2010 faptul ca Biserica Catolica respinge orice tentativa "de a hirotoni o femeie", catalogand-o ca fiind "o infractiune grava impotriva credintei".

in acest document numit "standarde privind cele mai grave delicte", Vaticanul a actualizat normele sale vis-à-vis de sacramente.

Astfel, hirotonia femeilor, care deja conduce in mod automat la excomunicare, este una dintre delictele cele mai "grave" care urmeaza sa fie abordate de catre Congregatia pentru Doctrina Credintei.

Biserica Anglicana a Angliei, cu toate acestea, permite hirotonia preotilor femei, dar problema femeilor-episcop este inca in dezbatere.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.