Politistii din Durban au ucis doi talhari care jefuiau un preot catolic aflat in biserica

Lacasuri Ortodoxe: din Johannesburg – Africa de Sud
Politistii din Durban au ucis doi talhari care jefuiau un preot catolic aflat in biserica

Politia din Africa de Sud a anuntat luni, 27 septembrie 2010, ca a ucis doua persoane care jefuiau un preot intr-o biserica de langa Durban (est) pentru a ii lua banii colectati in timpul Messei duminicale.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Cand slujba s-a incheiat, trei persoane l-au urmarit pe preotul care avea bani din cheta, pana la biroul acestuia", unde l-au amenintat cu un pistol, a declarat pentru AFP Inspectorul Mdunge Vincent.

Politia, care a fost avertizata de catre un informator, a intervenit imediat.

Hotii au opus rezistenta iar doi talhari au fost ucisi in urma schimbului de focuri. Al treilea a fost prins de cainii politisti, iar un complice care ii astepta afara intr-o masina a fost si el ranit in timp ce incerca sa fuga cu autovehiculul, conform unui purtator de cuvant.

”Hotii estimau ca, in urma chetei, preotul ar fi avut asupra lui contravaloarea a 8.500$, insa au supraestimat generozitatea credinciosilor", a declarat Mdunge fara a da mai multe lamuriri.

Contactati de AFP, oficialii Bisericii au refuzat sa comenteze.

in decembrie 2009, un preot francez a fost ucis in timpul unui jaf, in casa sa, intr-o localitate de langa Johannesburg. Acesta a fost al patrulea preot romano-catolic ucis pe parcursul anului, in Africa de Sud, unde se inregistreaza 50 de omucideri zilnic.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.