Fostul editor al Playboy Indonezia judecat in recurs

Lacasuri Ortodoxe: din Jakarta
Fostul editor al Playboy – Indonezia judecat in recurs

Procesul in recurs al fostului editor al versiunii indoneziene a revistei Playboy, condamnat la doi ani de inchisoare pentru "indecenta", s-a deschis miercuri, 27 octombrie 2010, in Jakarta.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Erwin Arnadi a aparut in fata unei instante, in capitala, la doua saptamani dupa ce a fost inchis pentru executarea pedepsei, impusa inca din august, de catre Curtea Suprema.

Avocatul lui Arnad, Todung Mulya Lubis, a pledat sustinand eroarea efectuata de catre judecatorii Curtii, deoarece acestia s-au bazat pe codul penal si nu pe legea presei, in judecata lor. "Nu au nici martori si nici dovezi care sa ii reprezinte in acest caz. La baza recursului sta o greseala facuta de catre judecatori", a mai spus el.

Editia din Indonezia, a Playboy, a fost lansata in anul 2006, intr-o vreme de framantari, miscarile islamiste inmultindu-si demonstratiile impotriva revistei, care nu a publicat insa nicio poza nud.

Dupa ce a fost fortata de catre protestatari sa isi inchida birourile sale din Jakarta, Playboy a fost intrerupta in 2007.

Lubis a descris in august, condamnarea lui Arnad, ca fiind "extrem de grava", pentru ca ameninta "libertatea presei, pilon al democratiei in Indonezia", dupa caderea dictaturii, din 1998.

Acest caz a reaprins dezbaterile intre sustinatorii puternici ai libertatii de exprimare si sustinatorii "moralizarii" acestei tari, cu cea mai mare populatie musulmana din lume.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.