O manastire ortodoxa ruseasca, in centrul unui caz de abuzuri asupra copilului

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
O manastire ortodoxa ruseasca, in centrul unui caz de abuzuri asupra copilului

O manastire ortodoxa se afla in centrul unui scandal de abuzuri si violenta comise intr-o casa destinata copiilor defavorizati, din regiunea Vladimir (nord-estul Moscovei), a declarat luni, 25 octombrie 2010, un responsabil rus cu drepturile omului.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


La inceputul lunii octombrie, cinci fete tinere, printre care trei minore, care au trait in casa din manastirea Sviato-Bogolioubskii, s-au plans politiei locale, acuzandu-si profesorii, de violenta.

"Plangerile copiilor au fost confirmate", a declarat luni delegatul rus pentru drepturile omului, Vladimir Lukin, intr-un comunicat lansat in urma unei prime anchete.

"Copiii care au trait in manastire au relatat violenta la care au supusi din partea personalului din aceasta casa", inclusiv "privarea de hrana, batai, citirea rugaciunilor pana la 2 dimineata".

Ei au denuntat, de asemenea, "ingenunchierea ca pedeapsa, munca pe sectoare de la 3 dimineata pana la ora 10", si, uneori, adapostirea lor cu… vacile.

?eful Oficiului pentru Drepturile Omului, din Rusia, a inceput o "verificare minutioasa" a faptelor raportate de catre copii, si un consilier al lui Lukin, Yakovleva Natalia, s-a deplasat acolo, a spus sursa.

Comisia de ancheta a Parchetului Rus verifica, de asemenea, informatiile cu privire la presupusele abuzuri din manastire, a declarat purtatorul de cuvant, Vladimir Markin, citat de RIA Novosti.

Aproximativ 2.000 de copii au murit in Rusia anul trecut, ca urmare a violentei, si 106.000 copii au fost victime ale violentei, conform responsabilului cu drepturile copilului, Pavel Astakhov.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 41/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.