Socant! ONU promoveaza sexul inca de la varsta de… sugar. Noile directive UNESCO privind eduxatia sexuala la copii

Educatie sexuala in scoala Lacasuri Ortodoxe: din New York (C-FAM)
"Nu este niciodata prea devreme sa incepem sa discutam cu copiii despre chestiunile sexuale", se arata in directivele emise de catre UNESCO.

Odata extrem de respectat pentru independenta si integritatea sa, UNESCO lucreaza acum in parteneriat cu… Consiliul Informatiei despre Sexualitate si Educatie al SUA (SIECUS), o ramura educationala a controversatului Institut Kinsey.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


in septembrie anul trecut, o serie de critici s-au adresat noilor orientari UNESCO privind educatia sexuala, promovarea avortului legal si masturbarea (onanism) pentru copiii de pana la 5 ani. Intensitatea obiectiilor a fortat agentia sa-si traseze liniile directoare, emitand unele noi in decembrie.

UNESCO recunoaste ca unul dintre directorii SIECUS este principalul autor al directiilor sale sexuale. Liniile directoare sunt citate autoritar ca model de educatie sexuala adecvata varstei, intr-un nou raport ONU privind drepturile la educatie, care a fost, fara menajamente, enuntat de catre membrii ONU saptamana trecuta.

UNESCO a eliminat unele referinte explicite, in liniile directoare revizuite, dar a pastrat o anexa cu "principiile directoare", care includ un curriculum de educatie sexuala, inspirat de Kinsey, pentru copiii pana in varsta de 5 ani. Acest curriculum ii instruieste pe parinti sa le ofere copiilor papusi anatomic corecte, pentru joaca, si sa-i informeze despre diverse relatii sexuale, sustinand masturbarea.

"Daca un copil isi atinge organele sale genitale, in privat, trebuie ignorat comportamentul", sugereaza curriculum-ul. in ceea ce priveste identitatea genului si orientarea sexuala, curriculum-ul avertizeaza ca parintii care insista pe consolidarea identitati traditionale de gen, vor impiedica cresterea copiilor lor. "Confuzia fata de aceste probleme si frica de homosexualitate (homofobie) i-a determinat pe multi parinti si adulti sa limiteze libertatea de exprimare indivuala a fetelor si baietilor".

Un alt model al curriculum-ului inclus in orientarile UNESCO, afirma ca instructorii trebuie sa evite moralizarea. intr-un alt articol, autorii constata o contradictie intre "abordarile religioase si drepturile de baza". Un alt curriculum examineaza dezvoltarea sexuala incipienta, observand ca copiii cu varste de pana la doi ani pot "experimenta placerea genitala", si de la varsta de 3 ani se pot angaja in "jocuri sexuale".

Sexologul Alfred Kinsey si-a fondat institutul sau in Universitatea Indiana. Kinsey s-a afirmat in anii 1940 si 1950 pentru munca sa in documentarea comportamentelor sexuale umane. Criticii l-au acuzat pe Kinsey ca promova pedofilia (in cercetarile sale arata ca adultii documentati pot provoca placeri sexuale copiilor si sugarilor). Institutul Kinsey a creat SIECUS in 1964 ca o divizie proprie de invatamant. Primul director a fost Dr. Mary Calderone, fostul director medical al Planned Parenthood.

Un raport guvernamental recent a aratat ca SIECUS a incasat 1,6 milioane $ din fonduri federale, intre 2002 si 2009.

Luna trecuta, un grup de lucru UNESCO a lansat un raport prin care se arata ca se asteapta o noua infatisare a moratoriului ONU privind clonarea umana. Grupul a propus ca doar clonarea terapeutica sa fie interzisa, ceea ce ar permite sprijinirea unui centru pentru cercetare care implica alte tipuri de clonare.

*Traducere dupa o analiza de Terrence McKeegan, vicepresedinte si membru-senior al Institutului pentru Drepturile Omului si Familia Catolica NewYork – Washington D.C., scrisa ieri, 4 noiembrie 2010

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.