Sfințirea căminelor studențești din Galați



Biroul de Asistență Socială al eparhiei Dunării de Jos a organizat marți, 28 octombrie 2008, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Casian, episcopul Dunării de Jos o vizită pastorală în căminele campusului universitar din Galați.

Acțiunea, sprijinită de ASCOR, filiala Galați, și de Liga Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” a debutat la orele 18.00 cu săvârșirea slujbei aghiasmei celei mici de către un sobor de preoți în frunte cu pc. pr. Ionel Rotaru, consilierul Sectorului social din cadrul Centrului Eparhial Galați, în prezența unui mare număr de studenți ce au ținut în mâini lumânări aprinse.

În cuvântul adresat cu acest prilej celor prezenți, părintele Ionel Rotaru a arătat importanța luminii cunoașterii pentru tinerii din ziua de astăzi, subliniind în același timp apropierea temporală, dar mai ales simbolică între debutul anului universitar și începutul anului bisericesc. După slujbă, preoții s-au deplasat fiecare în câte un cămin, unde au binecuvântat studenții, au stropit cu aghiasmă camerele acestora, oferindu-le totodată iconițe și cărți de rugăciuni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.