Uciderea a doi iezuiţi la Moscova: condoleanţe din partea ortodocşilor şi musulmaniilor

Comunităţile Ortodoxă şi Musulmană din Rusia au reacţionat la anunţul f ăcut miercuri, privind uciderea a doi preoţi iezuiţi ale căror trupuri au fost descoperite cu o zi înainte într-un apartament din Moscova, motivele agresiunii, până în prezent, rămânând necunoscute.

“Adresez sincerele mele condoleanţe, în urma acestor tragice asasinate. Datoria noastră este să ne rugăm”, a spus Alexei al II-lea, Patriarhul Întregii Rusii, pe marginea întrevederii avute cu Preşedintele Episcopilor din Franţa, Cardinalul Andre Vingt-Trois.

Comunitatea musulmană a Rusiei a trimis, de asemenea, condoleanţele sale reprezentanţilor ordinului iezuit: “Aceste două crime sunt o pierdere importantă pentru credincioşi”, a declarat prim vice-preşedintele Consiliului Musulmanilor din Rusia, Damir Guisatouline, citat de agenţia Ria Novosti.

Preoţii Otto Messmer şi Victor Betancourt au fost ucişi cu cuţite şi descoperiţi mai apoi într-un apartament al Societăţii lui Iisus, aflat în centrul Moscovei, conform unui comunicat al Vaticanului care a raportat această “gravă pierdere” pentru Biserica Catolică Rusă.

Părintele Otto Messmer, în vârstă de 47 de ani, a fost un rus născut în Kazahstan, dintr-o familie de origine germană. Acesta era superior al iezuitilor din Rusia, începând din anul 2002.

Părintele Victor Betancourt, în vârstă de 42 de ani, din Ecuador a fost responsabil cu pregătirea candidaţilor pentru aderarea la Institutul Iezuit Sfântul Toma din Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.