O fata de 12 ani a renuntat la divortul sau cu un octogenar

Lacasuri Ortodoxe: din Riyadh – Arabia
O fata de 12 ani a renuntat la divortul sau cu un octogenar

O fata din Arabia, in varsta de 12 ani, a renuntat, spre surprinderea generala, sa mai solicite divortul de sotul ei octogenar, dupa ce a fost casatorita cu forta de catre tatal ei, a raportat marti presa saudita.


Fata si mama ei si-au retras cererea de divort inaintata instantei din Bouraïda, din nordul Riyadhului, in ciuda sprijinului acordat de activistii si aparatorii drepturilor copiilor.

Fata a asigurat instanta ca aceasta casatorie se incheiase cu consimtamantul ei – a declarat cotidianul Okaz, in timp ce ziarul Al-Riyadh afirma ca aceasta a avut doar pretentia sa isi continue scoala.

O fata de 12 ani a renuntat la divortul sau cu un octogenar

Avocatul fetei, Salah al-Dabibi, citat de Al-Riyadh, s-a aratat si el "dezgustat" de aceasta intoarcere, si nu exclude sa fi existat presiuni asupra mamei si copilului.

O printesa care conduce o asociatie de aparare a femeilor divortate, Bent Messaed Sarra Ben Abdel Aziz, i-a cerut Regelui Abdullah sa intervina in prevenirea casatoriilor cu copii, confirma acelasi ziar.

O fata de 12 ani a renuntat la divortul sau cu un octogenar

Cotidianul Al-Riyadh a raportat la mijlocul lunii ianuarie 2010 ca fata a fost oferita spre casatorie unui adult in varsta de 68 de ani, impotriva propriei vointe, si impotriva vointei mamei acesteia.

Potrivit rapoartelor de presa, tatal fetitei este despartit de sotia sa, aranjand casatoria contra unei sume de 85.000 riyals (22.667 dolari).

©Carmen-Ana Radu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.