Un preot catolic, inchis pentru violarea unui minor, in Saint-Denis de la Reunion

Lacasuri Ortodoxe: din Saint-Denis de la Reunion
Un preot catolic, inchis pentru violarea unui minor

Un preot al parohiei Sainte-Marie a fost pus sub acuzare pentru violarea unui minor, in ziua de miercuri 3 februarie 2010, si a fost penitenciarul din Saint-Denis, la numai doua luni dupa un alt scandal sexual care implica un alt preot – au afirmat surse judiciare.


Un preot catolic, inchis pentru violarea unui minor, in Saint-Denis de la Reunion

Preotul, in varsta de 51 de ani, si-a luat adio de la parohia Sainte-Marie, unde oficiase timp de unsprezece ani, inca din data de 21 ianuarie 2010. Aflat in arest, luni, 1 februarie 2010, acesta a fost deferit justitiei, sub acuzarea de viol agravant asupra unui minor de 15 ani, si abuz de autoritate conferita prin functia sa.

El a fost judecat pentru relatii sexuale cu un pretins “copil de cor”, in varsta de 15 ani, in perioada 2008 – 2009. Faptele sale au fost raportate in ziua de 8 ianuarie 2010 de catre mama victimei, episcopului local, care a alertat imediat parchetul, cerand deschiderea unei anchete judiciare.

Preotul "recunoaste faptele, dar neaga violul, intrcat relatia sa cu baietelul ar fi avut loc fara constrangere fizica sau morala", a declarat avocatul acestuia, Jean-Pierre Gauthier.

Un preot catolic, inchis pentru violarea unui minor, in Saint-Denis de la Reunion

"Vrem sa ii asiguram de sprijinul si rugaciunea noastra pe toti cei implicati in acest caz", a declarat Eparhia de Saint-Denis, intr-un comunicat. "Reiteram increderea noastra in cei 125 preoti care deservesc dioceza", a adaugat el.

La 18 decembrie 2009, un alt preot catolic, din Bras Panon (estul insulei) a fost acuzat de agresiune sexuala, coruptie de minori si tentativa de viol, fiind in cele din urma inchis.

El a fost judecat pentru ca a intretinut relatii sexuale cu 12 baieti tineri, in perioada 1995 – 2005. Episcopul a raspuns atunci: "cerem iertare victimelor si familiilor lor", in timp ce reamintea ca este primul caz de acest gen din insula.

©Carmen_Ana Radu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.