O dioceza catolica este data in judecata pentru abuzuri sexuale datand din anii 70 Linda Deschamps vs. Raoul Deveau – Shellburn, Nova Scotia

Lacasuri Ortodoxe: din Montreal – Canada
O dioceza catolica este data in judecata pentru abuzuri sexuale datand din anii 70

O canadianca dintr-o dioceza catolica din Nova Scotia (est) a fost abuzata sexual, spune ea, timp de aproape 10 ani, de partea un preot, in anii 70, au raportat miercuri, 6 ianuarie 2010, mai multe surse din media canadiana.


O dioceza catolica este data in judecata pentru abuzuri sexuale datand din anii 70

Linda Deschamps afirma ca a fost abuzata inca de pe cand avea varsta de doar 12 ani, de catre Rev. Raoul Deveau din Shellburn, Nova Scotia, unde aceasta indeplinea mai multe treburi casnice in schimbul unor produse alimentare si unor sume de bani necesare familiei sale sarace.

Aceasta a mai spus ca omul bisericii i-a cerut favoruri sexuale, amenintand sa nu ii mai dea mancare daca aceasta il refuza.

Deschamps a ramas in serviciul lui Deveau timp de aproape zece ani, numindu-l "unchiul", la cererea sa.

O dioceza catolica este data in judecata pentru abuzuri sexuale datand din anii 70

Plangerea acesteia vizeaza Dioceza de Yarmouth si pe Arhiepiscopul de Halifax, Anthony Mancini, acuzand biserica pentru ca nu a intervenit incat sa puna capat acestei relatii "nepotrivite".

Raoul Deveau a murit in anii ‘80, iar Biroul Arhiepiscopului Mancini nu a vrut sa faca comentarii.

Este a doua oara in ultimele luni cand Biserica Catolica din Nova Scotia este patata de un caz de natura sexuala. Toamna trecuta, justitia a pornit o actiune impotriva fostului episcop al Episcopiei de Antigonish, Raymond Lahey, dupa ce au fost descoperite mai multe fotografii cu caracter pedofil pe laptopul acestuia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.