Un profesor transsexual catolic, canadian, depune plangeri la Comisia pentru Drepturile Omului

Lacasuri Ortodoxe: din Montreal – Canada
Un profesor transsexual catolic canadian depune plangeri la Comisia pentru Drepturile Omului

Un profesor canadian, concediat dupa ce angajatorul sau – o scoala catolica – a aflat ca si-a schimbat sexul, a depus o plangere la Comisia pentru Drepturile Omului de la Alberta, in estul Canadei, a raportat vineri televiziunea publica CBC.


Nascut Jane Buterman, asistent profesor intr-o comunitate din nordul Edmonton, acesta a decis sa devina Jan, dupa invocarea unor probleme de identitate, si bineinteles apoi a informat consiliul de supraveghere al scolilor catolice din regiune.

El a primit imediat o scrisoare de reziliere a contractului, in care se arata ca "invatatura Bisericii Catolice afirma ca o persoana nu poate face schimbare de sex" si ca regula Consiliului este angajarea unor profesori care sa fie "modele si marturisitori" prin predare.

Schimbarea de sex a lui Buterman ar putea crea "confuzie si complicatii", in randul elevilor si parintilor, se mai arata in aviz.

Uniunea cadrelor didactice "a depus o plangere in numele lui Buterman, in prezent fara loc de munca, la Comisia pentru Drepturile Omului.

in 1991, un alt profesor din Alberta, Delwin Vriend, a fost concediat de catre un colegiu crestin pentru ca era homosexual. Reclamatia sa a ajuns la Curtea Suprema, care a decis in favoarea acestuia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.