Socant: Un satanist numit sef al Departamentului de Stat pentru Comunitatile Religioase in Slovenia

Reprezentantii bisericii catolice din Slovenia, invinuiesc guvernul acestei tari de „provocare deliberata" dupa ce un satanist a fost numit sef al Departamentului de Stat pentru Chestiunile Comunitatilor Religioase.


„Se pare ca guvernul vrea sa provoace un conflict intre noi si sa primeasca suportul alegatorilor anticlericali" – a declarat un oficial din cadrul bisericii catolice din Slovenia.

Conform spuselor acestuia, noul sef al Departamentului pentru Chestiunile Religioase, Alesh Gulich – este unul dintre fondatorii organizatiei „fratii satanei", de curand fiind vazut purtand un tricou cu inscriptia „Libertatea cuvantului – duceti-va in iad".

Oficialul catolic considera desemnarea lui Gulich ofensatoare pentru toti catolicii, care constituie 58% dintre cele aproape doua milioane de cetateni ai Sloveniei.

„Suntem foarte ingrijorati in ceea ce priveste viitorul, avand in vedere declaratiile domnului Gulich despre credinta si atitudinea sa fata de libertatea religioasa – se mentioneaza in declaratia oficiala a episcopilor catolici. Aceasta desemnare este dictata de tendintele anticlericale din guvern, si asta atunci cand nu se intreprinde nimic pentru solutionarea disputelor care mai exista intre biserica si stat."

Acordul dintre Vatican si Slovenia a fost ratificat la Ljubljana cu cinci ani in urma, insa liderii catolici din aceasta tara se plang ca autoritatile nici acum nu doresc sa reintoarca bisericii catolice proprietatile confiscate in timpul comunismului.

Secretarul general al guvernului, Milan Tsvikl spune ca Gulich, in varsta de 55 de ani, a fost ales, pentru ca este considerat „un om foarte tolerant". in 2006, Gulich a propus spre analizare o lege care ar stopa orice fel de ajutor pentru organizatiile religioase din bugetul de stat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.