Patriarhia Moscovei considera ca aviatia rusa trebuie sa distruga plantatiile de narcotice din Afganistan

?eful Departamentului Sinodal privind colaborarea cu Fortele Armate si cu Fortele de mentinere a ordinii publice, din Rusia, Prot. Dmitri Smirnov, cheama autoritatile ruse sa distruga plantatiile de mac din Afganistan.


„Avem tot dreptul sa ne aparam cetatenii. Fie o fac fortele armate americane de ocupatie (cu referire la distrugerea narcoticelor din Afganistan), fie va fi necesar sa se intocmeasca o harta si, primavara, in perioada de inflorire a macilor sa fie stropiti cu pesticide sau sa se produca rachete speciale destinate distrugerii acestor plantatii" – a declarat Parintele Dmitri.

Conform acestuia, metoda distrugerii ar fi „mult mai eficienta decat capturarea transporturilor de stupefiante." Parintele a mai mentionat ca nivelul narcomaniei in Rusia creste, „si daca se va continua in acest ritm, pur si simplu Rusia va fi distrusa".

„Cred ca, in cazul in care aviatia ne va ajuta, atunci putem folosi tehnica militara" – a mai mentionat acesta.

El a subliniat ca, de pe teritoriul Afganistanului, „se duce un adevarat razboi impotriva razboiului rus, avand ca victime milioane de oameni. Acest razboi, dupa anvegura sa, il depaseste pe cel pe care l-am dus pe teritoriul afgan in timpul URSS."

„Consider ca opinia publica mondiala ne va sustine in aceasta privinta. De cand americanii si aliatii lor au introdus forte armate in Afganistan, procentul substantelor narcotice de la noi din tara a crescut de zece ori, si ei nu intreprind nimic, ceea ce ridica multe semne de intrebare." – a spus Prot. Dmitri Smirnov.

Cu toate acestea, general-locotenentul Aleksandr Fiodorov, un important demnitar in cadrul Serviciul Federal antidrog al Federatiei Ruse, declara in urma cu mai multi ani, ca Rusia nu planifica sa atace astfel de tinte in Afganistan. El a subliniat, ca organele abiliate ale Federatiei Ruse lupta cu traficul afganez de droguri numai pe teritoriul Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.