publicat în: Arhivă

Biserica Catolica militeaza pentru testarea SIDA, in urma opunerii sale fata de campaniile guvernamentale care promovau utilizarea prezervativelor

Lacasuri Ortodoxe: din Brazilia
Biserica Catolica militeaza pentru testarea SIDA, in urma opunerii sale fata de campaniile guvernamentale care promovau utilizarea prezervativelor

Biserica Catolica, in conflict cu guvernul cu privire la folosirea prezervativelor, va intreprinde o campanie, in Brazilia, pentru incurajarea diagnosticarii precoce a virusului HIV si a sifilisului.


Preoti si voluntari din parohii, ii vor incuraja impreuna pe credinciosi sa viziteze centrele de sanatate si sa se examineze, a declarat purtatorul de cuvant al Comitetului pastoral privind SIDA, Luiz Carlos Lunardi.

Obiectivele campaniei constau in a "face populatia sa fie constienta de riscurile pe care le reprezinta SIDA si, in cazul in care diagnosticul este pozitiv, sa inceapa un tratament imediat", a spus acesta.

Biserica, care a testat deja campania in cinci orase din Brazilia, se va extinde in intreaga tara, a declarat Conferinta Nationala a Episcopilor Brazilieni (CNBB). Ea a fost lansata oficial ieri seara, joi 22 octombrie 2009, de ministrul Sanatatii, Jose Gomes Temporao alaturi de secretarul Conferintei Episcopilor, Episcopul Dimas Lara Barbosa.

Biserica Catolica din Brazilia considerata cea mai mare tara catolica din lume, s-a opus de mai multe ori campaniilor de prevenire SIDA intreprinse de Guvern, pe motiv ca acestea incurajau utilizarea prezervativului.

Guvernul brazilian are planificata pentru acest an distribuirea a 1.2 miliarde prezervative.

Numarul cazurilor noi de SIDA a fost stabilit timp de opt ani, prin intermediul campaniilor de prevenire si de distribuire gratuita a ARV (antiretrovirale) la 630.000 de persoane infectate in aceasta tara, a carei populatie este de 190 milioane de locuitori, conform declaratiilor Ministerul Sanatatii.