Un preot catolic portughez, prins cu arme detinute ilegal, a fost arestat dupa messa duminicala

Lacasuri Ortodoxe: din Lisabona
Un preot dintr-un sat din nordul Portugaliei a fost arestat duminica dupa oficierea messei, ca urmare a existentei unor suspiciuni privind detinerea de arme in mod ilegal, a raportat astazi, luni 26 octombrie 2009 presa, citand surse din jandarmerie.


Parintele Fernando Guerra, in varsta de 74 de ani, tocmai incheiase messa duminicala in Covas do Barroso – un sat de langa Vila Real (nord) – cand in Biserica au intrat mai multi jandarmi, sub privirile stupefiate ale catorva credinciosi care erau de fata – povesteste editia de astazi a cotidianului Correio da Manha.

in afara de preotul care slujeste in Covas do Barroso de treizeci de ani, jandarmii au arestat si alte trei persoane, a declarat capitanul Filipe Soares, comandant al jandarmeriei Chaves (nord), agentiei de stiri Lusa.

In timpul raidurilor care au urmat, la domiciile acestora, politia a confiscat 16 arme de foc, explozibili si munitie, majoritatea descoperite in casa preotului.

Cele patru persoane umeaza sa fie deferite justitiei (tribunalului din Boticas – nord).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.