Un functionar (paracliser) al unei biserici din Rusia, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru pedofilie

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova-Rusia

Un functionar rus, care se ocupa de ingrijirea unei Biserici, Alexandr Berseniov, a fost condamnat joi, 12 noiembrie 2009, de Curtea din Dimitrovgrad (Regiunea Volgai), la 20 de ani de inchisoare pentru violuri multiple asupra minorilor – a raportat RIA Novosti.


"Dovezile stranse in cadrul anchetei au fost considerate suficiente pentru a demonstra vinovatia lui Berseniov, autor al 18 violuri de minori", a declarat un responsabil al procuraturii locale, Alexander Sorokin, citat de agentie.

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, a inasprit in luna iulie sanctiunile pentru infractiunile sexuale comise impotriva minorilor, in urma propunerilor facute de presedintele Dmitri Medvedev.

inainte de schimbarea legilor, violarea unui minor, in Rusia, era sanctionata prin pedeapsa cu inchisoarea, de pana la 15 ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.