Pedepsiti cu inchisoarea, pentru ca au ruinat financiar o femeie care credea ca vine sfarsitul lumii

Lacasuri Ortodoxe: din Bordeaux
Pedepsiti cu inchisoarea, pentru ca au ruinat financiar o femeie care credea ca vine sfarsitul lumii

Doi barbati de 30 de ani din Girondin, au fost condamnati miercuri, 18 noiembrie 2009, la Bordeaux, pentru escrocherie, la 18 luni inchisoare, 12 cu suspendare, pentru ca au sustras mai mult de 350.000 de euro din conturile unei femei foarte pioase care credea in sfarsitul lumii.


Aceasta femeie din Talence – suburbiile Bordeaux – fiind foarte credula, a fost atrasa intr-o miscare escatoligica care prezicea o invadare a Frantei de catre Armata Rosie, si sfarsitul iminent al lumii.

Anchetatorii au descoperit ca aceasta avea o situatie "precara", locuind intr-o casa in care domnea haosul, fara incalzire, "bucataria fiind goala”, si “facandu-si rezerve de apa, in cada, pentru cazul unui razboi".

Femeia, in varsta, era deosebit de sensibila fata de suferinta umana, si la problemele care apar in copilarie.

Cei doi complici, cu varste de 30 si 37 de ani, au descoperit gradul inalt de credulitate a femeii, in cursul anului 2004, sustragand sume mici in primul rand sub pretextul vanzarii de acuarela, apoi imprumutandu-se pentru diferite motive.

Ancheta a stabilit ca intre 1 si18 aprilie 2005, Hervé Auzière a intrat in posesia a mai mult de 300.000 de euro. in total, mai mult de 500.000 de euro au fost deturnati, in perioada 2004 – 2006, din conturile generoasei donatoare si al mamei sale.

Initial, acest dosar a avut la origine o informatie a Tracfin (Pregatire si actiune impotriva circuitelor financiare clandestine) care, observand miscari de fonduri importante in conturile Hervé Auzière si Sebastien Coffre, i-a alertat pe procurorii din Bordeaux.

in plus fata de pedeapsa cu inchisoarea, infractori au fost condamnati si la rambursarea banilor deturnati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.