Corul Sf. Nectarie din Ghimicesti – Fitionesti la Reuniunea Corala Lauda suflete al meu pe Domnul, organizata de Cvartetul Accord din Focsani

Aula „Mihai Eminescu” a colegiului focsanean „Unirea” va gazdui duminica, 13 decembrie 2009, incepind cu orele 17.00, Reuniunea Corala „Lauda suflete al meu pe Domnul”.


Printre corurile participante se numara Corul Liceului de Arta „Gh. Tattarescu”, Corul Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil”, ambele din Focsani, Corul „Sf. Nectarie” din Ghimicesti, comuna Fitionesti si Cvartetul „Accord” din Focsani.

De mentionat ca intrarea la concert este libera. “Reuniunea Corala, organizata de Cvartetul Accord din Focsani, reprezinta o noutate pentru activitatea culturala din oras, fiind a doua oara in acest an cand se organizeaza o reuniune de acest gen.

Prima editie a avut loc pe 2 aprilie 2009, inaintea sarbatorii invierii Domnului. Se doreste o continuitate a acestui eveniment in fiecare an inaintea intimpinarii celor doua mari Praznice imparatesti: Invierea si Nasterea Domnului. Va asteptam cu drag pe toti!”, a declarat Verona Calmis, coordonatorul “Accord”, pentru publicatia Ziarul e Vrancea.

Cvartetul „Accord” din Focsani a luat fiinta in luna decembrie anul trecut, artistii punindu-si in practica talentul vocal la diverse concerte si la numeroase lacase de rugaciune din municipiu. incepind din acest an, acestia au devenit initiatorii si organizatorii Reuniunii Corale. Prima intilnire din primavara acestui an a avut loc de sfintele Sarbatori de Pasti. (Iulia NICOLAIE – Ziarul de Vrancea)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.