Toate parohiile Mitropoliei Republicii Moldova au primit seturi de Mineie in dar

Cu binecuvantarea iPS Vladimir, Mitropolitul Chisinaului si al intregii Moldove, in Catedrala “Sf. Cuv. Parascheva” din or. Straseni a avut loc adunarea ordinara a protopopiatului Straseni. in cadrul sedintei Arhim. Nicodim (Vulpe), presedintele Complexului de Edituri al Mitropoliei, a dus in dar seturi de Mineie pentru parohiile din raion.


Aceste carti de slujba au fost tiparite cu sustinerea financiara a omului de afaceri Anatol Stati. Astfel, fiecare biserica din cuprinsul Mitropoliei Moldovei deja are cate un set de carti strict necesare oficierii slujbelor divine. Aceasta ctitorie Dl Anatol Stati a facut-o in memoria si vesnica pomenire a parintilor sai Dumitru si Tamara.

in cadrul intrunirii slujitorii din raion, in frunte cu parintele protopop Prot. Victor Mihalachi, au savarsit slujba Te-Deum-ului de sanatate si multumire pentru familia Stati si un parastat pentru robii lui Dumnezeu Dumitru si Tamara, precum si toate rudele trecute la Domnul din acest neam binecredincios.

Mineiul este o carte bisericeasca ortodoxa in care sunt indicate, pe luni ?i pe zile, slujbele religioase.


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.