Lacasuri Ortodoxe a transmis integral vizita de 2 zile a Papei in Spania

Lacasuri Ortodoxe: din Roma

Lacasuri Ortodoxe a transmis integral vizita de 2 zile a Papei in Spania

Papa Benedict al XVI-lea a revenit la Roma in seara zilei de duminica, dupa o excursie de doua zile in Spania – Saint-Jacques de Compostela si Barcelona – unde a sfintit Biserica Sagrada Familia si a denuntat casatoriile gay si avortul.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu


Avionul Papei a aterizat la ora 21:00, ora locala, pe aeroportul din Ciampino.

in Spania, o tara care a legalizat casatoria gay si in care secularismul castiga teren, Papa a aparat familia ca pe o uniune "indisolubila dintre un barbat si o femeie".

La o messa oficiata la noua bazilica, opera de arta emblematica semnata de arhitectul catalan Antoni Gaudi, si care a fost transmisa de Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, el a denuntat, de asemenea, avortul, a carui liberalizare, in acest an, este una dintre reformele importante ale guvernului socialist al lui Jose Luis Rodriguez Zapatero, amintind ca Biserica "se opune oricarei forme de negare a vietii".

inainte de a parasi taramul spaniol, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat ca spera ca credinta crestina sa "isi gaseasca o noua forta" in Europa.

Vizita a fost transmisa integral, in zilele de sambata si duminica, pe www.LacasuriOrtodoxe.ES – editia de Spania (dar si pe www.LacasuriOrtodoxe.ro, atunci cand spatiul ne-a permis acest lucru).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.