In Biserica Podeanu Bucuresti va fi oficiata in aceasta sambata Liturghia Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului. Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe – transmisiune LIVE HD

Liturghia Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului, la Biserica Podeanu din Bucuresti, transmisiune in direct, pe platforma web a Agentiei de ?tiri Lacasuri Ortodoxe®

Sambata, 23 octombrie 2010, in ziua pomenirii Sfantului Apostol Iacob, la Biserica Podeanu din Bucuresti se va savarsi, asa cum se intampla de mai bine de 5 ani, Sfanta Liturghie numita si a Sfantului Apostol Iacob – dupa numele celui care a conceput-o – si care se savarseste doar de 2 ori pe an, la 23 octombrie si in prima Duminica dupa Craciun.

©Un articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Sfantul Sfintit Mucenic si Apostol Iacob (unul dintre cei 70), primul episcop de Ierusalim, cunoscut si ca ruda Domnului, fiind fiul batranului Iosif – logodnicul Fecioarei Maria – anul trecerii la Domnul: aproximativ 62 dupa Hristos, este autorul primei Sfinte Liturghii din istoria crestinismului.

Parohia Podeanu din Bucuresti este prima biserica din tara noastra care a oficiat aceasta slujba, prin implicarea preotilor slujitori: pr. paroh Vasile Ailioaei, pr. prof. Constantin Dragusin care a si transpus pe portativ muzica liniara a acestei slujbe si pr. Constantin Strugariu.

Reamintim si ca, marti, 26 octombrie 2010, Biserica Podeanu isi serbeaza cel de-al treilea hram, Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Biserica Podeanu: Bucuresti, sector 1, str. Dornei nr. 70 (la intersectia dintre B-dul Ion Mihalache – fosta 1 Mai – si Calea Grivitei)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.