O noua transmisiune in direct (LIVE – HD) in Biserica Ortodoxa Romana – Sarbatoarea Floriilor 2010 – Lacasuri Ortodoxe

O noua transmisiune in direct din Biserica Podeanu Bucuresti – Sarbatoarea Floriilor 2010

Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile), sarbatoare cu Cruce Rosie a Bisericii Ortodoxe, a prilejuit o noua transmisiune in direct de la Biserica Podeanu din capitala (acolo unde se afla moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul).


Cunoscuta in mod special ca o Biserica „a tinerilor”, intrucat acest lacas ortodox contrazice parerile generale despre prezenta redusa a tinerilor la Slujbele bisericii, Biserica Podeanu a fost coplesita astazi, desi vremea nu a fost tocmai favorabila, de un aflux de credinciosi veniti sa il „primeasca pe Mantuitorul Hristos”, cu ramuri crude de salcie si flori colorate de primavara.

Foarte lung a fost sirul mirenilor care doreau sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Mantuitorului (unii au fost nevoiti sa astepte peste o jumatate de ora ca sa le vina randul), stiut fiind ca Parintele Vasile Ailioaei, parohul Bisericii Podeanu, este considerat, pe drept cuvant, unul dintre marii Duhovnici ai Bucurestiului (peste 33 de ani de preotie).

Programul de spovedanie este intotdeauna adaptat posibilitatilor mirenilor, parintele respectand faptul ca acestia sunt angajati in mare parte la firme cu un program de lucru incarcat.

In curand, Lacasuri Ortodoxe va pune la dispozitia vizitatorilor sai inregistrarile transmisiunilor live, acest lucru urmand sa fie anuntat pe site, imediat dupa rezolvarea problemelor de ordin tehnic pe care o astfel de editare le implica.


Despre Programul Streaming LIVE Lacasuri Ortodoxe, o premiera in Romania (referinte):

– in ziua de 8 iulie 2008, Lacasuri Ortodoxe reuseste prima transmisiune integrala LIVE a unei slujbe ortodoxe pe Internet, in Romania (locul 2 in lume, dupa transmisiuni asemanatoare din Biserica Ortodoxa Sfantul Dimitrie din Ft. Lauderdale, Florida-USA, serv. org. OCN). Transmisiunea s-a realizat cu ocazia hramului Sfintei Manastiri Halmyris – Sfintii Mucenici Epictet si Astion (unde se gasesc moastele celor 2 sfinti, intregi – cei mai vechi sfinti descoperiti la noi in tara) – Murighiol Tulcea.

Sfanta Manastire Halmyris ramane astfel prima Sfanta Manastire Ortodoxa din lume, din care s-a transmis o slujba intergala LIVE pe internet.

– in ajunul Nasterii Domnului, Lacasuri Ortodoxe incepe un sir de transmisiuni LIVE, din nou o premiera nationala, fiind vorba despre formatul HD, din Biserica Podeanu – Bucuresti (acolo unde se afla Moastele Sfantului Apostol Simon Zilotul).

Sfanta Biserica Podeanu ramane, de la acea data, prima Sfanta Biserica din Romania din care s-a transmis, in format HD (Inalta Definitie), o slujba LIVE pe internet. Tot urmare a acestei ocazii, Biserica Podeanu ajunge sa fie totodata si prima Biserica din Romania care reuseste sa aiba pus la punct intregul sistem necesar transmiterii unei slujbe LIVE pe Internet, la orice ora (locul 2 in lumea ortodoxa, dupa transmisiuni asemanatoare din Biserica Ortodoxa Sfantul Dimitrie din Ft. Lauderdale, Florida-USA, gratie serviciilor organizatiei OCN).

– in plus, in perioada imediat urmatoare Sfantului Craciun 2009, programul Streaming LIVE Lacasuri Ortodoxe avea sa transmita LIVE, pentru prima oara pe internet Slujba unui Sfant Botez, integral, si Slujba de Te Deum exact la ora trecerii dintre doi ani (2009-2010), deasemenea din Biserica Podeanu – la invitatia si cu sprijinul deosebit al parintelui paroh Vasile Ailioaei si al celorlalti doi preoti slujitori.

– au urmat, de asemenea in premiera pentru intreaga Biserica Ortodoxa, transmisiuni live pe internet, prin streaming HD, ale Slujbei Sfintei Liturgii a Darurilor mai Inainte Sfintite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.