Primul Festival de Muzica Religioasa de Craciun, in plina desfasurare in Casa Internationala a Muzicii, din Moscova

Primul festival de craciun de muzica religioasa Moscova 2011 Primul Festival de Muzica Religioasa de Craciun s-a deschis la Casa Internationala a Muzicii din Moscova, in data de 9 ianuarie 2011, cu binecuvantarea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii. Cei mai buni performeri din Rusia, Armenia, Marea Britanie si Serbia participa la acest Festival.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Violonistul de renume si dirijor, presedinte al Casei Internationale a Muzicii, Vladimir T. Spivakov, si Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe al Bisericii, sunt directorii artistici ai Festivalului.

Primul festival de craciun de muzica religioasa Moscova 2011

Mitropolitul Ilarion s-a adresat publicului si a citit salutarile Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii, participantilor si invitatilor, exprimandu-si speranta ca forumul muzical va oferi oportunitatea, mai multor oameni, de a simti bucuria marii sarbatori a Nasterii lui Hristos, si ca vor fi prezentati noi artisti interpreti, cuprinsi toti de relatii fratesti si creatoare.

Primul festival de craciun de muzica religioasa Moscova 2011

Corul Sinodal al Moscovei, dirijat de Alexei Puzakov, un artist de onoare al Rusiei, a cantat troparul si Condacul Nasterii lui Hristos de Alexander Kastalski, imnuri selectate din Serghei Rahmaninov – Liturghie, Imnuri Pascale si din Postul Mare de Nikolai Golovanov, "Heruvicul" (aranjament din Bach "Arta fugii", de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk), si piese religioase ale unor compozitori contemporani A. Viskov si A. Ribnikiov.

Primul festival de craciun de muzica religioasa Moscova 2011

Festivalul se deruleaza pana in data de 23 ianuarie 2011, evoluand coruri din diferite tari ale lumii, inclusiv Corul din Westminster Abbey (Londra, Marea Britanie), Corul Sf. Stefan din Decani al Catedralei Sfintii Trei Ierarhi (Novi Sad, Serbia) si Corul Catedralei din Ecimiazin, corul barbatesc al Manastirii Stavropighie Sretenskii din Moscova si Corul Academiei Popov a Artei Corale (Rusia).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.