(VIDEO) Pomelnicele on-line si “mirosul” afacerilor din “gradina Patriarhiei Romane”. Parintele Constantin Stoica ia la cunostinta si… avertizeaza

pomelnice online crestin-ortodox o afacere in gradina Patriarhiei RomanePomelnicele on-line si "mirosul" afacerilor site-ului crestin-ortodox.ro… in "gradina Patriarhiei Romane"
"1 euro pentru o singura rostire, si reduceri: 24 euro pentru o luna intreaga…" Asa sustine intr-un reportaj postul de televiune Antena1, facand referire la o noua afacere care ar avea loc "chiar in gradina Patriarhiei".

Materialul face referire la site-ul "crestin-ortodox" care, conform reportajului, de curand ar fi inceput sa perceapa diferite taxe in randul credinciosilor si vizitatorilor sai, pentru unele servicii noi puse la dispozitie de administratorii acestuia, o parte din bani avand ca destinatie Manastirea Dumbraveni din Arhiepiscopia Tomisului.


Intr-un scurt interviu realizat de postul de televiziune amintit mai sus, Directorul Radio Dobrogea – radioul Arhiepiscopiei Tomisului, intervievat de reporterii Antena1, lasa sa se inteleaga faptul ca practica acatistelor sau a pomelnicelor on-line nu este una ortodoxa, amintind faptul ca "Hristos presupune, inainte de toate, o relatie personala fata-catre-fata".

parintele stoica si afacerile in gradina patriarhiei - pomelnice online

"Patriarhia miroase o afacere chiar in gradina ei", incheie reporterii Antena1, prezentand o reactie purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Pr. Constantin Stoica, la aceasta afacere:
"Aceasta societate care administreaza respectiva pagina de internet isi urmareste cu foarte multa insistenta scopul financiar…” afirma pr. Constantin Stoica, intr-un scurt interviu, fara alte precizari legate de relatia efectiva dintre Patriarhie si administratia "respectivei pagini de internet", societatea cu raspundere limitata Active Soft (S.R.L.), care administreaza conform paginilor proprii de portofoliu, pe langa crestin-ortodox si site-urile MetalHead – metal si rock, Xtream – "pentru dependentii de adrenalina", 4Tuning – automobile, AskMen – "informatii de interes masculin din domenii precum: relatii si sex, lifestyle etc, Vedeta – "vedete, stiri mondene, barfe mondene, casting" etc, si altele.

Afland toate acestea de la reporterii Antena1 – de acum – purtatorul de cuvant al BOR, pr. Constantin Stoica, promite sa organizeze o ancheta legata de "afacerea ce avea loc chiar in gradina Patriarhiei", prin care se percep taxe pentru acatistele on-line, din partea acestei firme.

Reamintim ca citirea acatistelor in Biserica Ortodoxa Romana nu presupune achitarea unor taxe de niciun fel. Credinciosii ortodocsi se roaga unul pentru celalalt, frateste, conform invataturilor Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor Parinti, din dragoste si iubire unul fata de celalalt, intr-un spirit fratesc, fara a tine cont de castigul, in special financiar, al acestei actiuni – un principiu valabil, cu atat mai mult, in randul preotilor, care sunt, pe langa salariati ai BOR, si slujitori alaturi de credinciosi inaintea lui Dumnezeu.

ARTICOL: Miros de bani cu aroma de tamaie… dar unde? (Spaga "sfanta" din biserica, copiii morti la botez)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.