(VIDEO) Sedinta unui Sinod, urmarita video LIVE. Transparenta Bisericii, respect si deschidere catre credinciosi

transmisiune LIVE Sinod america 2011Sedinta unui Sinod, urmarita video LIVE. Transparenta unei Biserici care nu are nimic de ascuns

Cu fiecare an, Conferinta Episcopala Catolica din Statele Unite (Conferinta Episcopilor Catolici Americani) se deschide tot mai mult fata de public, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Sesiunea care s-a incheiat in aceste zile, sesiune numita „de primavara”, care a avut loc in perioada 15-17 iunie 2011, in Seattle, a „abuzat” de toate formele de deschidere existente la ora actuala: transmisiune LIVE video pe toate site-urile destinate conferintelor religioase, prezenta si raportare de tip Twitte si informatie prin mesaje dezvoltate si comentarii de tip Facebook.

Era deja o obisnuinta, de ceva ani in urma, ca marile dezbateri, inclusiv cele referitoare la cazurile de pedofilie din Biserica (!) sa fie difuzate pe televiziunile private. Si aceasta fiindca, de fiecare data, rezultatele voturilor din Sinod sunt importante pentru credinciosi, ii reprezinta, dar ii si informeaza intr-o forma plina de respect, mai ales ca Sinoadele isi recunosc importanta prin adoptarea unor pozitii remarcabile.

Pe masa de lucru a acestei sesiuni a Adunarii Conferintei Episcopale Americane s-au aflat cateva probleme demne de toata atentia „spectatorilor” LIVE: dezbaterea si votarea statutului de protectie a copiilor si minorilor, tema sinuciderii asistate si traducerea in limba spaniola a cartilor liturgice proprii Statelor Unite ale Americii, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.