Papa Benedict al XVI-lea nu se opune donarii cordonului ombilical, ci vanzarii acestuia

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat sambata, 26 februarie 2011, in favoarea donarii cordonului ombilical, un "act de solidaritate umana si crestina", avertizand impotriva comercializarii acestuia, in timpul unui discurs tinut la Vatican.

"Cercetarea medicala si stiintifica este apreciata nu doar de cercetatori, ci si de comunitatea civila", a spus Papa Benedict al XVI-lea participantilor la o reuniune a Academiei Pontificale pentru Viata.


Potrivit acestuia, "valoarea si necesitatea solidaritatii sunt foarte bine evidentiate in cazul utilizarii celulelor stem din cordonul ombilical".

Sangele din cordonul ombilical si placenta contin celule stem folosite in tratamentul persoanelor cu leucemie sau alte boli grave de sange.

"Acest lucru este important in aplicatii clinice si de cercetare, promitatoare stiintific, dar a caror realizare depinde de generozitatea dintr-un anumit moment si de potrivirea structurala", a remarcat Papa Benedict al XVI-lea, invitandu-si ascultatorii sa fie "promotori ai unei reale solidaritati umane si crestine".

Cu toate acestea, Papa si-a exprimat ostilitatea fata de "proliferarea bancilor private" pentru pastrarea sangelui din cordonul ombilical, spunand ca "slabesc adevaratul spirit de solidaritate".

Papa Benedict al XVI-lea a spus in repetate randuri, in trecut, ca tine de “datoria” Bisericii Catolice de a interveni in "problemele dificile si complexe de bioetica".

Biserica Catolica incurajeaza stiintele biomedicale, care deschid noi perspective terapeutice, inclusiv cercetarea privind celulele stem adulte. in schimb, este ostila congelarii embrionilor umani pentru cercetare pe celule stem embrionare, sau tentativelor de clonare umana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.