Liderii credinciosi africani cheama la actiune in domeniul schimbarilor climatice

Consiliul African BisericescLiderii credinciosi africani cheama la actiune in domeniul schimbarilor climatice

Liderii mondiali trebuie sa isi stabileasca obiective obligatorii pentru eliminarea treptata a utilizarii combustibililor fosili si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, ca masuri de incetinire a incalzirii globale.
Cel putin acesta a fost apelul lansat in urma cu cateva zile de catre liderii africani ai credintei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acestia, reuniti sub auspiciile Conferintei Bisericilor din intreaga Africa si ale Programului pentru Relatii Crestino-Musulmane in Africa, s-au intalnit in perioada 7-8 iunie 2011, la Complexul Organizatiei Natiunilor Unite din Nairobi.
Ei au discutat despre modul in care problemele legate de schimbarile climatice vor fi dezbatute in cadrul Celei de-a 17-a Conferinte a partidelor din Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice.

Conferinta va avea loc in Durban, Africa de Sud, in luna noiembrie 2011 – mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.