10.000 de persoane au fost prezente la funeralii organizate de secta Mungiki

Lacasuri Ortodoxe: din Nairobi / Kenya
10.000 de persoane au fost prezente la funeralii organizate de secta Mungiki

Mai mult de 10.000 de persoane au participat sambata, 23 ianuarie 2010, langa Nairobi, la funeraliile sotiei fondatorului sectei kenyene Mungiki, Maina Njenga. Njenga recent s-a convertit la crestinism si pretinde ca a renuntat la violenta.


10.000 de persoane au fost prezente la funeralii organizate de secta Mungiki

"Acesta este un nou inceput, si trebuie sa uitam trecutul", a declarat Njenga la inmormantarea care a avut loc la Kitengela, in fata suporterilor sai. "Tinerii adunati aici s-au convertit la crestinism. Acesta este si motivul pentru care aceasta inmormantare se face dupa ritualul crestin", a mai adaugat el.

Sotia domnului Njenga, Virginia Nyakio, a fost rapita de atacatori necunoscuti, in aprilie 2008, iar trupul sau a fost descoperit mutilat.

Secta Mungiki si-a anuntat oficial dizolvarea in octombrie anul trecut, si totodata transformarea acesteia intr-o miscare politica. Njenga, personal, s-a alaturat unei secte numite "Iisus este viata", unde a fost botezat anul trecut.

10.000 de persoane au fost prezente la funeralii organizate de secta Mungiki

Secta Mungiki ("multime" sau "multitudine" in limba kikuyu) a fost initial un grup religios de oameni tineri, mai ales someri din tribul Kikuyu, cel mai important, ca numar de membri, din Kenya, care practica ritualuri traditionale si venereaza spiritul Muntelui Kenya.

Miscarea, sustine ca apartine unor razboinici Mau Mau, care s-au remarcat in timpul razboiului de independenta din Kenya, mai tarziu fiind transformata intr-o banda criminala cunoscuta pentru decapitarea victimelor sale si pentru practica extorcarii de fonduri pe scara larga, in special in sectorul transportului colectiv. Secta a fost interzisa in 2002, sub acuza de a fi devenit o puternica organizatie criminala, cu legaturi politice.

ALEX-DANIEL Rotariu / redactie

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.