Un guru a rapit si a tinut sub sechestru cel putin 17 femei si 40 de copii

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim / Israel
Israel: Prelungirea perioadei de retinere a unui guru acuzat de abuzuri sexuale

Un tribunal israelian a hotarat in data de 23 ianuarie 2010, prelungirea perioadei de retinere sub paza politiei, cu inca 9 zile, a liderului unei secte, suspectat de "sclavagism” si abuzuri sexuale indreptate impotriva a zeci de femei si copii.


Israel: Prelungirea perioadei de retinere a unui guru acuzat de abuzuri sexuale

Goel Ratzon, in varsta de 59 de ani, este acuzat ca ar fi rapit si tinut sub sechestru 17 femei si 40 de copii din mai multe apartamente aflate in zona Tel Aviv-ului.

Judecatoarea Rachel Greenberg, din Tribunalul de judecata al Tel Aviv-ului, a respins cererea prin care avocatul acestuia solicita arestul la domiciliu pana la proces.

Ea a mai spus ca "suspectul este un pericol public" si ca daca nu este retinut in inchisoare, atunci in mod sigur va incerca sa se foloseasca de influenta sa asupra tovaraselor lui, incat sa fie retrase plangerile.

Israel: Prelungirea perioadei de retinere a unui guru acuzat de abuzuri sexuale

Politia israeliana a anuntat arestarea acestuia pe 14 ianuarie 2010, indicand ca au descoperit 10 femei si 17 copii inchisi intr-un apartament cu 3 camere, in "conditii groaznice".

Ratzon era cunoscut de mai multi ani de zile ca fiind guru-ul unei secte ai carei aderenti sunt doar femei – care il "adorau" – avand contacte sexuale cu acesta si dand nastere mai multor copii. Avea in total zeci de femei si de copii.

Israel: Prelungirea perioadei de retinere a unui guru acuzat de abuzuri sexuale

Avocatul guru-ului a negat toate acuzatiile si sustine ca femeile nu au fost retinute impotriva vointei lor. El a mai spus ca unele fapte deja s-au prescris.

Presa israeliana raporta totodata ca acesta controla toate miscarile discipolilor sai, si ca publicase deja o brosura cu norme si pedepse draconice pentru acestia.

Politia a declarat ca guru – un ins cu par lung si barba grizonata – le-a cerut membrilor sectei sa se "sinucida", in cazul in care "va interveni vreodata o problema".

© Carmen_Ana / redactie – informatie publicata in saptamanalul "Monitor Lacasuri Ortodoxe" (2/2010)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.