2012, un an cu schimbari politice majore in Rusia, sustine un astrolog

“Astrologia este o vrajitorie practicata din cele mai vechi timpuri si pana astazi. Prin astrologie se intelege ghicirea celor viitoare, prin miscarile stelelor, planetelor, vanturilor, norilor si ale celorlalte fenomene ale Universului. Astrologii pretind ca fiecare om are o stea proprie.” – spunea Parintele Cleopa intr-un cuvant despre vrajitorie.


Se pare totusi ca astrologia isi mentine locul castigat in lumea occidentala. Astfel, desi practicata de aceasta data in Rusia, ea pare sa aiba un ecou rasunator in partea occidentala a Europei, acolo unde publicatia catolica “La Croix” avea sa gazduiasca in paginile sale astazi, 12 februarie 2010, tiltul:

2012, un an cu schimbari politice majore in Rusia, sustine un… astrolog

Astrologul rus Pavel Globa, care pare sa fi fost singurul care a anticipat in 1999 demisia presedintelui Boris Ieltsin, a declarat vineri 12 februarie 2010, ca Rusia va cunoaste o transformare politica largita in 2012, anul alegerilor prezidentiale.

Aceste modificari, care se vor vedea in perioada 2012-2016, legate de “ciclul astrologic” de cate 30 de ani, are o mare importanta pentru viata politica rusa, sustine “cunoscatorul in astre”.

Globa nu s-a pronuntat insa asupra destinului personal al Presedintelui rus Dmitri Medvedev si al primului-ministru Vladimir Putin.

Ne intrebam insa, pe buna dreptate, ce parere ar fi avut cele doua personalitati active in viata Bisericii Ortodoxe, despre astfel de predictii, dealtfel… la moda in randul presedintiilor lumii (vezi discutiile asupra “flacarii violet” din Romania, care au atras o serie de comentarii in presa occidentala).

"Ma astept la calm, stabilitate si continuitatea puterii, pana in 2012. Dar, atunci, Saturn va fi in Scorpion, care se traduce printr-o schimbare reala", continua Globa.

Astrologul citeaza mai apoi, in sustinerea tezei sale, perioada de instabilitate din conducerea URSS, intre moartea, din 1982 a lui Leonid Brejnev si aparitia lui Mihail Gorbaciov care a condus la destramarea Uniunii Sovietice, sau la moartea lui Stalin (1953 ) si cea a lui Lenin (1924), dupa cum aflam si din informarile AFP.

"Sper ca 2012-2016 nu va fi ca altadata si ca lucrurile se vor aranja cu pierderi minime. Dar 2012 va fi foarte interesant", a mai spus el.

Dupa ce Vladimir Putin a cedat, in 2008, Kremlinul, succesorului sau, Medvedev, analistii au dezbatur regulat relatiile dintre cei doi barbati si se intrebau deja daca o confruntare este posibila la prezidentialele din 2012.

Analistii politicieni occidentali apreciaza insa ca un astfel de scenariu ar putea revigora viata politica din Rusia, in general plictisitoare, in care opozitia a fost redusa la un rol marginal in comparatie cu puterea.

Nu se stie insa si daca interesele occidentale, din prezent, se potrivesc cu cele ale Rusiei, stiind ca de regula exista clare divergente pe probleme politice… totusi, astrologia ramane doar o varianta a ghicitului, cum spunea Parintele Cleopa, o simpla vrajitorie.

©autor KSLCatalin / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 4 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.