Perchezitie a politiei italiene la sediul central al Bisericii Scientologice din Torino

Lacasuri Ortodoxe: din Roma – Italia
Perchezitie a politiei italiene la sediul central al Bisericii Scientologice din Torino

Politia italiana a efectuat, miercuri, 19 mai 2010, la Torino (nord), o noua perchezitie in sediul central al Bisericii Scientologice suspectata de a fi colectat si pastrat informatii confidentiale despre partizanii si dusmanii sai, a declarat joi, ziarul La Stampa.


"La baza declictului ar sta presupusa violare a articolului 100 din Codul de procedura penala privind protectia si prelucrarea datelor sensibile, cum ar fi sexualitatea, apartenenta politica si sanatatea", a afirmat ziarul cu sediul in Torino.

Informatiile La Stampa au fost in mare parte preluate de catre postul de televiziune Rai News 24 si de alte mijloace media.

Trei depozite incuiate, situate in subsolul Bisericii Scientologice, contineau mai multe dosare "despre adeptii si dusmanii Scientologiei, magistrati, politisti, jurnalisti si membri de familie ai fostilor suporteri ai bisericii fondate de Ron Hubbard”, a specificat ziarul grupului Fiat, citat de AFP.

"Cu toate acestea, natura documentelor si inregistrarilor confiscate nu este cunoscuta exact”, recunoaste La Stampa.

Cu doi ani in urma, o frantuzoaica, Martine Boublil, sora unui membru al Bisericii Scientologice din Franta, a fost descoperita de politia din Nuoro (zona central-estica a Sardiniei), inchisa intr-o camera plina cu gunoi. A fost descoperita aproape goala, culcata pe o saltea plina de viermi, potrivit politiei locale.

Alti 4 francezi, o femeie si trei barbati, descrisi ca fiind membri ai Bisericii Scientologice, au fost retinuti impotriva vointei lor.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.