publicat în: Arhivă

Ritual sectar in Urali: un copilas de 3 ani a suferit arsuri (in forma de aripi)

Membrii unei secte din Urali, suspecti in cazul arsurilor in forma de aripi, de pe spatele unui baietel de trei ani

Lacasuri Ortodoxe: din Chelyabinsk

Procurorul orasului Chelyabinsk efectueaza o pre-investigare, verificand originea unor arsuri in forma de aripi de pe spatele unui baietel in varsta de trei ani. Tatal baiatului in cauza – care se numeste Konstantin – banuieste ca acestea s-ar datora membrilor unei secte din care facea parte fosta lui sotie, Natalia, dupa cum a raportat vineri, 27 august 2010, editia din Cheliabinsk a cotidianului „Komsomolskaia Pravda”.

©Traducere: Mirela Sova / Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


De fapt, avocatul tatalui, Igor Gorin, a declarat ca indata ce tatal a aflat de arsuri, a luat baiatul de la mama sa, mentioneaza Interfax. in plus, el a depus o cerere la politie, unde a fost refuzat de doua ori, cand a vrut sa deschida un proces penal. in timpul interogatoriului, Natalia a negat orice implicare a ei in secta. Aceasta refuza orice contact cu presa si orice declaratii pentru ziare.

in vremea cand erau casatoriti, Konstantin descoperise in propria casa o intreaga colectie de literatura sectara, ascunsa in canapea. Una din carti le cerea in mod expres adeptilor sa evadeze din familie, daca aceasta are ceva impotriva sectei.

in cazul lui Konstantin si al Nataliei, chiar asa s-a intamplat. Natalia a intentat divortul si s-a ajuns la o intelegere intre fostii soti in privinta copilului, care sa locuiasca impreuna cu mama, dar sa fie vizitat regulat si de tata.

La una din vizite, tatal si-a luat fiul acasa, unde a ramas peste noapte. Cand Konstantin i-a schimbat tricoul copilului, inainte de culcare, a observat doua arsuri mari pe spate, in forma regulata, de aripi. Konstantin a cerut sfatul expertilor, care au ajuns la concluzia ca arsurile provin de la o matrita din metal care a fost aplicata pe spatele copilului, ceea ce conduce la ideea ca baiatul a fost victima unui ritual sectar.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010