O statuie gigantica, “Hristos din Pacific”, inaugurata de Sfintii Apostoli Petru si Pavel in Lima, Peru

statuia Hristos din Pacific inaugurata in Lima Peru 2011O statuie a lui Hristos, inalta de aproximativ 37 de metri, purtand numele “Hristos din Pacific”, va fi instalata pe varful unui deal cu vedere spre orasul Lima din Peru, in data de 29 iunie 2011, de sarbatoarea Sfintii Apostoli Petru si Pavel, informeaza serviciul special de stiri LONews.

Inaugurarea statuii masive a fost anuntata de curand, de catre Presedintele Peru, Alan Garcia, care a declarat ca a fost visul sau sa ridice o statuie pe coasta Pacificului, similara cu cea aflata pe varful Rio de Janeiro din Brazilia. “Am numit-o Hristos din Pacific… iar pe 29 iunie 2011, in ziua Papei si a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, vom inaugura aceasta statuie”.

Inaugurarea va coincide, de asemenea, si cu cea de-a 60-a aniversare a hirotonirii Papei Benedict al XVI-lea ca preot. Papa a fost hirotonit impreuna cu fratele sau, Mons. Georg Ratzinger, la Catedrala din Freising, in Germania, in data de 29 iunie 1951.

Potrivit agentiei de stiri Andina, presedintele Garcia a declarat ca statuia nu a fost construita folosind dolarii contribuabililor ci prin donatii ale unor persoane fizice si ale unor companii. Garcia insusi a donat 36.000 de dolari din banii proprii, pentru acest proiect.

“Vreau sa fie o statuie care sa binecuvanteze Peru si sa protejeze Lima”, a mai declarat Garcia, de aceasta data pentru RPPNews.

Gigantica statuie il reprezinta pe Hristos in picioare, cu bratele intinse. Ea a fost construita in Brazilia si apoi a fost adusa in Peru, fragmentata in mai multe bucati. Statuia va fi amplasata pe un soclu din beton, inalt si el de 15 metri, si va fi iluminata printr-un sistem 26-color. Acesta va fi vizibila din orice punct al capitalei peruane, mai informeaza serviciul special de stiri LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.