(FOTO) Guvernul Rus pompeaza 10 miliarde de ruble in zona Fortaretei Crestinismului Ortodox Rus in Nordul Indepartat

Insulele Salavetkie Guvernul Rus a alocat 10 miliarde de ruble pentru dezvoltarea infrastructurii din Insulele Salavetkie (Salavkii). Programul de dezvoltare este elaborat in colaborare cu Biserica Ortodoxa Rusa.

In cadrul programului, Manastirea Salavetchii va primi fonduri pentru renovare, in acelasi timp infrastuctura turistica dincolo de Arhipelagul Salavetkii ar trebui sa fie imbunatatita semnificativ, informeaza Serviciul special de presa LONews.

In special, proiectul presupune constructia de noi drumuri, un aeroport, spatii de cazare, un spital, o scoala si o gradinita, conform unor raportari ale presei locale. In imprejurimile orasului Letniaia Zalatita, va fi construita o noua infrastructura turistica, un complex de acostare pentru navele pe perna de aer si 160 km de drumuri. in viitor, cele 10 miliarde ale programului Guvernului Rus pot fi extinse.

Un studiu detaliat, referitor la programul de dezvoltare, a fost realizat de catre autoritatile regionale din Arhanghelsk.

Acestea sustin ca proiectul va obtine statutul de program federal “tinta” si va fi valabil pentru 5 sau 6 ani. in timp ce aceasta decizie este inca subiect de dezbatere, Ministerul Culturii raporteaza practic ca programul va fi discutat la 17 iunie 2011, intr-o sesiune a consiliului tutelar al manastirii Solovetchii, in cadrul reuniunii grupului de lucru privind restaurarea lacasurilor religioase si a sit-urilor de patrimoniu cultural, informeaza Serviciul special de presa LONews.

Agentii de turism dovedesc deja la aceasta ora o crestere de 5 ori a numarului de turisti in Solovchii in ultimii 5 ani – pana la 30-40.000 de oameni anual. Pentru potentialii vizitatori, corespondenti ai agentiei, aflati in zona, ne informeaza ca preturile locale de cazare variaza intre 5.000 si 10.000 ruble, si sunt in crestere cu 10% anual.

Fondata in 1429, Manastirea Salavetchii este considerata ca fiind fortareata Crestinismului Rus in Nordul indepartat. Framantarile din anii 1926-1939 au transformat insa manastirea intr-o inchisoare si lagar de munca, pastrand inca si astazi amintirile suferintelor Gulagului, mai informeaza Serviciul special de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.