A aparut lucrarea ” Ispitirea din Carantania – excurs crestin ” a tanarului teolog Lucian Zenoviu Bot.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Lucian, prin purtarea de grija a sectorului cultural al Episcopiei Caransebesului, la editura eparhiala a aparut lucrarea "Ispitirea din Carantania – excurs crestin" a tanarului teolog Lucian Zenoviu Bot.


in prefata lucrarii, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian amintea: "Lucrarea de fata, "Ispitirea din Carantania – excurs crestin", propusa spre meditatie de tanarul teolog Lucian Bot, traseaza in perspectiva dogmatica cateva din ideile principale care decurg din dialogul Mantuitorului cu ispititorul. Este o provocare spre intelegerea duhovniceasca a mesajului pe care il duce in lume iubirea jertfelnica a Mantuitorului Hristos.

Binecuvantam aparitia acestei carti ziditoare de credinta si ne bucuram ca scoala teologica din Episcopia Caransebesului odrasleste tineri cu dragoste pentru studiul teologiei si pentru viata cea adevarata in Biserica lui Hristos"

Teologul autor Lucian Bot este absolvent al Seminarului Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebes, promotia 2008, actualmente este student in anul II la Facultatea de Teologie din Caransebes si este unul dintre elevii si studentii teologi care face cinste invatamantului caransebesan prin lucrarile de inalta tinuta teologica pe care le prezinta atat in cadrul evenimentelor cultural-teologie din Eparhie, precum si la Simpozioanele la care a participat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.