EUHARISTIE, EPISCOP, BISERICA: Unitatea Bisericii in dumnezeiasca Euharistie si episcop, in primele trei secole crestine

Cartea inaltpreasfintitului Parinte Ioanis Zizioulas, Mitropolitul Pergamului: „Euharistie, Episcop, Biserica: Unitatea Bisericii in dumnezeiasca Euharistie si episcop, in primele trei secole crestine” a fost lansata ieri, 3 noiembrie, in incheierea Congresului International de Teologie despre Sfantul Vasile cel Mare.


La lansare, desfasurata in Aula Magna a Palatului Patriarhiei, a participat si Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care i-a multumit Mitropolitului Pergamului pentru lucrarea inaltpreasfintiei Sale, tradusa acum si in limba romana la 40 de ani de sustinere ca teza de doctorat, dar mereu actuala, si i-a daruit medalia „Parintele Dumitru Staniloaie”.

in 277 de pagini, autorul analizeaza problema unitatii Bisericii din perspectiva eclesiologiei primare, centrata pe interdependenta dintre Euharistie, Episcop si Trupul lui Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.