Calatoria “ecumenica” a Moastelor a 8 sfinti pe Volga

Calatoria "ecumenica" a Moastelor a 8 sfinti pe Volga

O nava care a transportat moastele a opt sfinti din primul mileniu al Bisericii a pornit, in Rusia, Intr-o calatorie istorica ecumenica de-a lungul fluviului Volga.

Nava, a carei calatorie ecumenica a fost binecuvantata de Patriarhul Ortodox Rus Kirill, parcurge peste 3000 de km de la gura de varsarea fluviului Volga pana In Moscova.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Moastele apartin sfintilor importanti ai celor doua biserici: Ioan Botezatorul, Ana, Apostolul Bartolomeu, ?tefan, Laurentiu, Gheorge, Ioan Gura de Aur, Chiril.

Vasul, care a pornit luni, 13 septembrie 2010, este numit “Werenfried", dupa numele lui Werenfried van Straaten, fondator al Asociatiei Internationale de Ajutorare a Bisericii In greutati (AED).

Fondatorul EDA a fost promotorul initiativei de transformare a navelor In capele pentru a ajuta la oficierea Liturghiilor acolo unde nu sunt biserici.
Moastele sunt un dar al Bisericii Catolice catre Biserica Ortodoxa Rusa.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.