“IMBARBATARE IN POST” , o actiune fara precedent, in Episcopia Tulcei (… pentru inceput, parohiile Cerna si Mircea Voda)

"IMBARBATARE IN POST" , o actiune fara precedent in Episcopia Tulcei (… pentru inceput, parohiile Cerna si Mircea Voda)

Bucurii, alaturi de Sfintii Epictet si Astion

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Visarion, Episcopul Tulcei, Incepand din aceasta dupa-amiaza, Parintele Protos Iov, staretul Manastirii Halmyris din Murighiol – Tulcea va fi prezent In parohia Cerna, din protopopiatul Niculitel. Pentru mangaierea credinciosilor din aceasta parohie, Parintele Iov, duce cu sine si Moastele celor doi Sfinti ai Halmyrisului, Epictet si Astion.


In cinstea sosirii celor doi Sfinti Mucenici, de la ora 17, se va savarsi Slujba Acatistului Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, cei care doresc sa participe, putandu-se Inchina apoi, la Sfintele Moaste.

Maine, 17 martie 2010, de la ora 9:00, In aceeasi parohie, va fi oficiata, de catre un sobor de preoti, Slujba Sfantului Maslu, una din cele sapte Taine, savarsita pentru sanatate trupeasca si sufleteasca.

Credinciosii se vor putea ruga si cu aceasta ocazie, la Moastele celor doi Sfinti Mucenici si Doctori fara de arginti, Epictet si Astion.

Miercuri, 18 martie 2010, Sfintele Moaste ale celor doi Mucenici si Doctori fara de arginti Epictet si Astion, vor poposi In localitatea Mircea Voda, unde, se va oficia de asemenea slujba Sfantului Maslu, cu participarea Preasfintitului Visarion, Episcopul Tulcei, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

Intervievat de Lacasuri Ortodoxe, Parintele Protos Staret Iov, a spus:
„Suntem In a cincea saptamana din post, saptamana In care se oficiaza In toate bisericile ortodoxe cele doua Denii: miercuri cea a Canonului cel Mare si vineri cea a Acatistului Bunei Vestiri.

Ma bucur ca putem fi, Impreuna cu Sfintele Moaste ale Sfintilor Mucenici si Doctori fara de arginti Epictet si Astion, alaturi de credinciosii eparhiei noastre aflati la ceva distanta de Halmyris, ca Ii putem mangaia cu rugaciuni la raclele Sfintilor. Astfel pot pasi mai departe, urmand calea postului cu Imbarbatare, pocainta, nadejde, dragoste, spre luminata zi a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.”

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.