Wednesday 9 december 2009

Praznicul Sfantului Nicolae – Braila

La numai o saptamana distanta de praznicul Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, o alta sarbatoare importanta prilejuieste bucurie duhovniceasca In inimile crestinilor de la Dunare: sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al orasului Braila.


Practic, aceasta sarbatoare este o continuare fireasca a celei de la Galati, atunci cand suflarea crestineasca de aici si-a serbat patronul spiritual. De fapt, In Arhiepiscopia Dunarii de Jos, programele religioase pregatite pentru aceste serbari se Imbina unele cu altele, astfel ca, la praznuirea sfintilor lui Dumnezeu, Intreaga Eparhie este In sarbatoare, nu numai orasele Galati si Braila.

Pe parcursul lunii noiembrie si Inceputul lunii decembrie, credinciosii braileni au cinstit, prin diferite manifestari religioase, organizate de Arhiepiscopie, In colaborare cu municipalitatea, pe Sfantul Ierarh Nicolae, ocrotitorul urbei. In toate parohiile din municipiu, sarbatoarea Sfantului Nicolae a fost pregatita prin slujba Acatistului, urmata de cateheze si meditatii duhovnicesti, actiuni social-filantropice etc.

O constanta a acestor sarbatori o reprezinta pelerinajul cu moastele sfintilor. Anul acesta au fost scoase In pelerinaj moastele Sfantului Ierarh Nicolae pe care Eparhia, prin ierarhul ei, Inalt Preasfintitul Casian, le-a primit de la parohia „Sf. Gheorghe“- Nou din Bucuresti, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Moastele Sfantului Nicolae Impreuna cu cele ale Sfantului Andrei au poposit mai Intai la Penitenciarul de Maxima Siguranta – Braila, In data zilei de vineri, 4 decembrie 2009. Astfel, detinutii de aici s-au putut bucura de binecuvantarea lui Dumnezeu revarsata prin sfinti, la hramul orasului.

In seara aceleiasi zile, sfintele moaste au fost purtate In pelerinaj „pe cararile sfintilor“ de la Biserica monument istoric „Sfintii Arhangheli“ la Biserica „Sf. Nicolae“ din Braila si apoi depuse spre Inchinare Intr-un frumos baldachin, unde pelerinii au putut sa le venereze timp de 3 zile. La eveniment au participat, alaturi de credinciosii de la parohiile brailene, si autoritatile locale, tineri liceeni si seminaristi, precum si elevi din cadrul programului „Hristos Impartasit copiilor“.

ARHIEPISCOPIA DUNARII DE JOS

SE LUCREAZA!

NU STA, INSCRIE-TI BISERICA!

Vrei sa fii ctitor de site? Ajuta alaturi de noi, ca fiecare biserica ortodoxa sa aiba propriul sau SITE!

100% In administrarea si proprietatea Bisericii


DA CLICK aici si vezi cum mai stam AZI…

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.