Biserica romaneasca din Ierusalim a primit in dar particele din sfintele moaste ale Cuviosului Ambrozie de la Optina si ale Sf Sfintit Nou Mucenic Nicolae Marturisitorul

Ieri, 26 octombrie 2009, s-a savarsit Sfanta Liturghie In biserica Reprezentantei Patriarhiei Romane la Ierusalim, de catre Preacuviosul Parinte Arhimandrit Ieronim Cretu, reprezentantul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, Inconjurat de un sobor de preoti.


Din acest sobor a facut parte si o delegatie a Mitropoliei Basarabiei, alcatuita din parintii Sergius Evchik si Alexis Trubnikov, de la Parohia „Sfantul Gheorghe Purtatorul de Biruinta” din Ryazan, care au daruit Bisericii Reprezentantei Patriarhiei Romane la Ierusalim, din partea acestei parohii, particele din sfintele moaste ale Cuviosului Ambrozie de la Optina (praznuit la 10/23 octombrie) si ale Sfantului Sfintitului Nou Mucenic Nicolae Marturisitorul, Mitropolit de Alma-Ata (praznuit 12/25 octombrie).

Sfintele moaste vor fi puse Intr-o racla si asezate spre Inchinare In Biserica romaneasca din Ierusalim.

SURSA:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.