Despre pelerinajul cu moastele Sfintilor Epictet si Astion in Arhiepiscopia Alba Iuliei

In perioada 18-24 octombrie 2009 In Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia s-a organizat un pelerinaj cu moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, de la Manastirea Halmyris din judetul Tulcea.

Cele doua racle cu sfintele lor moaste au ajuns duminica 18 octombrie 2009, In localitatea Ideciu, unde IPS Andrei a sfintit biserica din aceasta parohie. Seara de la ora 18.00 moastele vor fi depuse la Catedrala Mare din Targu-Mures, unde se va oficia Vecernia si Acatistul Sfintilor.


Luni 19 octombrie s-a oficiat Sfanta Liturghie la biserica Sfantul Gheorghe din Tarnaveni, iar seara de la ora 18.00 Vecernia si Acatistul Sfintilor Mucenici la biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.

Marti, 20 octombrie 2009, moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion vor ajunge la Aiud unde se va oficia liturghia de la ora 9.00 la biserica cu hramul Sfanti Trei Ierarhi, iar seara de la ora 18.00 vor ajunge la catedrala ReIntregirii din Alba Iulia, unde se va oficia Vecernia cu Litie pentru praznicul Sfintilor Marturisitori Ardeleni.

Miercuri, 21 octombrie, moastele vor ramane In Catedrala ReIntregirii pana seara cand vor fi duse la Biserica Mare din Sebes unde se va oficia Vecernia cu Acatistul.

Joi, 22 octombrie, cele doua racle cu moaste vor ajunge la biserica cu hramul Sfantul Gheorghe din Blaj, iar seara la manastirea Ramet, unde vor ramane pana a doua zi.

Vineri 23 octombrie seara moastele celor doi mucenici vor ajunge la Manastirea Sfantul Dimitirie de la Sighisoara, de unde sambata se vor Intoarce la Manastirea de la Halmyris.

Pe Intreg parcursul acestui pelerinaj se vor oficia Sfinte Liturghii si slujbe Inchinate Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, iar credinciosii se vor putea Inchina la sfintele lor moaste.

Sfintii Mucenici Epictet preotul si Astion monahul au suferit moarte martirica la data de 8 iulie anul 290, pe teritoriul Dobrogei.

Moastele lor au fost descoperite In vara anului 2001 si sunt cele mai vechi moaste descoperite pe teritoriul Romaniei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.