Eparhia de Cluj a daruit particele din moastele Sf. Ghelasie de Ramet si ale Cuviosului Ioasaf de la Secu, Bisericii Sfantul Simeon Stalpnicul din Vatra, Chisinau – Rep. Moldova

In data de 14 septembrie, Incepand cu ora 7.30, la Biserica „Sf. Simeon Stalpnicul" din localitatea Vatra, mun. Chisinau, au fost aduse si lasate In dar particele din moastele a doi cuviosi cinstiti In Romania.

In apropierea hramului Bisericii, Eparhia de Cluj a daruit particele din moastele Sf. Ghelasie de Ramet si ale Cuviosului Ioasaf de la Secu.


Totodata, a fost adusa si o bucata din racla Sfantului Ioan Maximovici.

Cu acest prilej, In dimineata zilei a fost oficiata Sf. Liturghie cu citirea acatistelor Inchinate Sfintilor amintiti. Mai apoi, credinciosii au putut sa se inchine la Sfintele Moaste.

Parohul Bisericii din localitate, Pr. Simion Costin, ne-a comunicat urmatoarele: „Aceste daruri de mare pret, le-am primit din partea confratilor nostri din Romania, prin intermediul fiului meu, diac. Grigorie, care Isi continua studiile teologice la Cluj. Aceste sfintenii sunt un foarte frumos cadou si o surpriza pentru cel de-al doilea hram al Bisericii „Sf. Simeon Stalpnicul".

Dorinta de a Imparti din aceste sfintenii spre Intarirea noastra In credinta si Intru Slava lui Dumnezeu, este o vie marturie a dragostei noastre fratesti."

Sfintele moaste vor fi expuse spre Inchinare credinciosilor duminica si de sarbatori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.