FOTO: Moastele Sf. Nifon Patriarhul Constantinopolului in Caransebes

In Duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci, un sobor de arhierei format din IPS Irineu Mitropolitul Olteniei, PS Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei si Preasfintitul Lucian Episcopul Caransebesului au savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca la catedrala istorica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebes, In prezenta lucratoare a moastelor Sf. Ierarh Nifon Patriarhul Constantinopolului. La Sf. Liturghie au participat numerosi credinciosi dornici a se Inchina la racla cu Sf. Moaste si a lua binecuvantare.


IPS Irineu a tinut un bogat cuvant de Invatatura, vorbind despre Taina Crucii si despre cinstirea sfintilor. La final Preasfintitul Lucian a daruit un engolpion si o cruce de binecuvantare multumindu-i IPS Irineu pentru dragostea aratata si pentru binecuvantarea primita cu ocazia pelerinajului moastelor Sf. Ierarh Nifon Patriarhul Contantinopolului In Episcopia Caransebesului.

In aceeasi seara moastele Sf. Nifon au poposit In municipiul Resita, unde au fost depuse spre Inchinare In biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului, urmand ca in urmatoarea dimineata sa fie depuse Inaintea Crucii-Monument de pe Muntele Mic.

Pentru ALBUM FOTO, click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.