MINUNI: Oamenii de stiinta marturisesc ca norul ce apare an de an pe muntele Schimbarii La Fata ramane un miracol

icoana Schimbarii la Fata Meteorologii nu reusesc sa explice stiintific coborarea misteriosului nor pe locul Schimbarii la Fata a Domnului

?tiinta nu poate explica misterul norului, care In fiecare an coboara pe Muntele Tabor unde, potrivit Bibliei, a avut loc Schimbarea la Fata a Domnului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Serghii Mirov, un participant In cercetarea organizata In aceasta vara de catre grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigura ca ancheta a fost realizata de meteorologii rusi si israelieni.

icoana Schimbarii la Fata Potrivit acestuia, dupa Insumarea rezultatelor, expertii au concluzionat ca ceata nu poate fi generata In aerul uscat si la o astfel de temperatura.

Mirov a mai subliniat ca "norul de binecuvantare care coboara” apare numai In zona manastirii ortodoxe. El a mai relatat ca, pe timpul slujbei (fenomenul miraculos se Intampla la sarbatoarea ortodoxa a Schimbarii la Fata), o sfera luminoasa puternic-vizibila de ceata Ii nconjoara pe credinciosi, dupa care norul apare deasupra crucii Bisericii Schimbarii la Fata, crescand In dimensiuni si coboara peste credinciosi, acoperindu-i si Inconjurandu-i In umezeala binecuvantata datatoare de viata.

La randul sau, Pavel Florenski, academician al Academiei Ruse de ?tiinte Naturale si sef al grupului de lucru privind semnele miraculoase, a declarat ca echipa sa a examinat aspectul Focului Sfant (Lumina Sfanta) din Biserica Sfantului Mormant a Ierusalimului, In ajunul Pastelui, cu ajutorul unor extrem de moderne si exacte echipamente.

"Concluzia este simpla: aspectul de foc este produs de fenomenele piezoelectrice puternice din biserica si teritoriile adiacente, similare cu cele care au loc In timpul furtunilor, dar fara sa existe vreo furtuna… Prin urmare, acest lucru Inseamna ca evenimentul poate fi considerat unul miraculos", asigura acesta.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.