Dintr-o cruce de otel, aflata intr-o biserica catolica din Montreal, a inceput sa izvorasca mir

Velicikovski Lacasuri Ortodoxe: din Montreal
Dintr-o cruce de otel, aflata intr-o biserica catolica din Montreal, a inceput sa izvorasca mir

Catolicii ucraineni din Canada sunt uimiti de ceea ce ei interpreteaza ca fiind un "semn de la Dumnezeu": o substanta uleioasa misterioasa a aparut pe o cruce de otel ce se afla In interiorul unei biserici, dupa cum a declarat pentru AFP, vineri, 15 octombrie 2010, preotul de aici, Ioan Sianciuk.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Velicikovski El leaga aparitia acestui mir, In Biserica Sf. Iosif din Winnipeg, descoperit si fotografiat Inca din 13 septembrie – cu prezenta In biserica sa, a mormantului episcopului Vasil Velicicovski, torturat In Uniunea Sovietica pentru rolul sau In Biserica Catolica subterana, si care a murit In Canada, In 1973, fiind recunoscut ca martir si beatificat In 2001.

"Nu putem sti cu certitudine ce se Intampla", a spus preotul. "Este posibil ca Dumnezeu sa ne dea un semn, spunandu-ne ca trebuie sa ne rugam la Vasil pentru mijlocirea sa catre Tatal.

"In religie, uleiul simbolizeaza vindecarea", a declarat la randul sau administratorul Bisericii, Mary Jane Kalenciuk.

Din momentul mutarii ramasitelor pamantesti ale episcopului, In anul 2001 – descoperite intacte, conform expertilor In medicina – Intr-o capela a Bisericii Sf. Iosif, multi pelerini vin din Canada (care are o mare comunitate de origine ucraineana) si din intreaga lume, a declarat d-na Kalenciuk prin telefon, pentru AFP.

Mai multe vindecari, inclusiv de cancer, i-au fost atribuite episcopului Velicikovski, conform parintelui Sianciuk. Credinciosii prefera sa vorbeasca de "harul lui Dumnezeu”, miracolele fiind recunoscute de catre Biserica dupa o investigatie de lunga durata. Recunoasterea unui miracol este necesara pentru beatificarea unei persoane si trecerea sa in randul sfintilor, in Biserica Catolica.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.