publicat în: Arhivă

“Miercuri am vazut cu totii o minune care a durat in jur de o jumatate de ora!”  – Minunea de la Kursk

Lacasuri Ortodoxe: din Kursk

Credinciosii au vazut cu totii un eveniment neobisnuit pe cer, deasupra Schitului Icoanei Maicii Domnului din Kursk

O cruce mare din nori, aflata deasupra Schitului Icoanei Maicii Domnului din Kursk (a Semnului) a atras atentia multimii de pelerini, care s-au strans alaturi pentru a cinsti Icoana Facatoare de mInuni a Maicii Domnului din Kursk.

Crucea a putut fi vazuta pe cer, deasupra Manastirii, In noaptea de miercuri cand Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii a adus Icoana miraculoasa din Kursk, care a fost pastrata In Parohiile Rusesti din Strainatate pentru aproximativ 90 de ani.

Doua linii albe intersectate la unghi drept au fost vazute extrem de clar, pe cerul de un albastru Inchis In acea seara, semanand Intocmai cu urmele lasate de 2 aeronave. Martorii oculari au fost uimiti de intensitatea si de acuratetea geometrica a liniilor intersectate. Acest fenomen celest a putut fi vazut deasupra Manastirii pentru o jumatate de ora.

Crucea de pe cer a constituit subiectul nenumaratelor discutii Intre pelerinii veniti la Kursk a doua zi, cand Icoana facatoare de minuni a fost asezata In schit.

Un corespondent Interfax-Religion a vorbit cu unii participanti la sarbatoare, si toti acestia au interpretat aceasta cruce ca pe un semn de iubire din partea Maicii Sfinte.